Ana sayfa / Bilgi Bankası / Alarm sistemleri / Alarm Sistemi Bakımı ( Testi ) Nasıl Yapılır

Alarm Sistemi Bakımı ( Testi ) Nasıl Yapılır

Alarm sistemi arıza, alarm sistemin çalışıyor mu, elektrikler kesilince alarm çalıyor, alarm sisteminde arıza ışığı yanıyor, alarm sistemi bakımı nasıl yapılır.

Günümüzde alarm sistemi lüks olamaktan çıkarak hırsızlığa karşı alınacak önlemlerin başında gelmektedir. Türkiye bir çok farklı markaya ait alarm sistemi kullanılmakta olup bir çoğu çalışmamaktadır. Alarm sisteminin çalışmamasının en büyük sebeplerinden biri de alarm sisteminin periyodik olarak bakımının yapılmamasıdır. 

5 dakikanızı ayırarak alarm sisteminiz bakımını ve çalışıp çalışmadığını kolayca test edebilirsiniz.

Alarm sistemi bakımı nasıl yapılır 

1- İlk olarak alarm sistemine bağlı dedektörlerin düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Bu kontrolü kolayca alarm sistemi şifre cihazınız üzerinden test edebilirsiniz.

Evinizde yada iş yerinizde takılı bulunan alarm dedektörlerinin test edilmesi ;

  • Kapı ve pencerelerde takılı olan manyetik kontakları test etmek için tek tek manyetik kontak takılı olan pencere yada camı açın. Cam yada kapı açıldığında led tuş takımı kullanıyor iseniz tuş takımı  ekranında manyetik kontağın bağlı olduğu bölgenin ışığı yanacaktır, LCD tuş takımı kullanıyor iseniz açılan bölgenin ismi yazacaktır.

  • Hareket dedektörlerini önünde hareket ederek kolayca test edebilirsiniz. Hareket algılayan pır dedektörü üzerinde ışığı yanacaktır. Aynı zamanda ed tuş takımı kullanıyor iseniz tuş takımı  ekranında manyetik kontağın bağlı olduğu bölgenin ışığı yanacaktır, LCD tuş takımı kullanıyor iseniz açılan bölgenin ismi yazacaktır.

2- Harici sirenin çalışma testi ;

Alarm sisteminde oluşan bir alarm durumunda etrafa sesli olarak haber verilebilmesi için harici siren kullanılır. Harici sireninizi alarm sistemini kurup içerideki dedektörlere görünerek test edebilirsiniz. Alarm sisteminizi kurduktan sonra hareket dedektörüne görünmeniz yada manyetik kontak takılı olan bir kapıyı açmanızdan sonra sistem alarm durumuna geçip harici sirenin çalmaya başlaması gerekmektedir. Siren ötmüyor ise sisteminizde ciddi bir arıza var demektir.

3- Telefon arama özelliğinin çalışma testi;

Alarm sisteminize bağlı aktif bit telefon hattı yada gsm arama modülü var sistem sistem alarma geçtiğinde sizi araması gerekir. Bir önceki siren testinin devamı olarak alarm devre dışı bırakma şifresini hemen girmeyerek alarm sisteminin sizi arayıp aramadığının test edebilirsiniz.

Sistem alarm verdikten en geç 30 saniye sonra alarm sistemi sizin sisteme kayıtlı telefonlarınızı araması gerekmektedir. Sistem arama yapmıyor ise alarm sisteminde bir sorun var demektir. 

4- Alarm Aküsü testi

Alarm sisteminizde alarm paneli içerisinde elektrik kesintilerinde çalışmaya devam edebilmesi için kuru tip bakımsız akü takılır. Alarm panel aküsü 2 yılda bir değiştirilmelidir. Alarm Aküsü 2 yılda bir değiştirilmez ise elektrik kesintilerinde sisteminiz çalışamaz duruma gelir ve harici sireniniz çalmaya başlar. Alarm sisteminizin aküsünün sağlam olup olmadığını alarm panelinizi bağlı olduğu sigortayı kapatıp ( hangi sigorta olduğunu bilmiyor iseniz hepsini kapata bilirsiniz ) bir süre bekleyerek akünün sağlam olup olmadığını test edebilirsiniz.

Akünüz arızalı ise elektrik kesintisinde çok zor durumda kalabilirsiniz. 

Alarm sisteminiz ile ilgili yaşadığınız arızalarda firmamızdan teknik servis hizmeti alabilirsiniz.  

Detaylı bilgi ve Akü değişimi servis talebi için

 Müşteri Hizmetleri 

      08508406904  – destek@guvenliksistemleriservisi.com

İlginizi çekebilir

Parmak izi okuma sistemi

Parmak izi okuma sistemi; personel takip, parmak izi ile geçiş, yemekhane ve üye takip sistemleri önde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir